Escape Room De Morfinekluis

Nieuw, sensationeel en anders dan alle andere escape-ervaringen. Niet alleen escapen, maar ook inscapen is jouw missie in deze escape room in Apeldoorn!

Tussen 1952 en 2011 werd er op het Zwitsalterrein gewerkt aan de ontwikkeling van alkaloïde pijnstillers. Er werd codeïne en morfine geproduceerd. In 2009 werd er in het diepste geheim gewerkt aan een totaal nieuw soort morfine. Projectnaam: MX10. 

In 2011 werd de fabriek, en daarmee de ontwikkeling van MX10, plotseling stilgelegd. Hoewel de voorlopige resultaten er zeer veelbelovend uitzagen, werd de reeds geproduceerde morfine vernietigd… Op 1 sample na

De Morfinekluis
Video afspelen

Ga de missie aan!

Blijf uit handen van het securityteam en zorg dat je binnen 90 minuten ongezien in en uit de morfinekluis komt met de MX10. Hebben jullie het in je om deze missie te volbrengen?

Wat escapers vertellen.....

Gebaseerd op 108 recensies
Marian Jansen Emons
Marian Jansen Emons
5. April, 2023.
wat een superleuke ervaring, mooie kamers, leuke opdrachten, kortom we hebben een geweldige middag gehad! wat zal mister X gelachen hebben achter de camera:)
Minoe Winkelhorst
Minoe Winkelhorst
2. April, 2023.
Met 4 man hebben we gisteren deze Escape Room gespeeld. Het was de eerste voor ons 4 samen, maar hadden allemaal al meerdere Escape Rooms gespeeld (variërend van 3 tot 6). Dit was voor ons alle 4 de beste die we tot nu toe gedaan hebben! Spannend, uitdagend, origineel en we zaten van begin tot eind in onze rol. Zeer goed geregeld, leuk contact met een van de eigenaren en werknemer, leuke sfeer. In 1 woord TOP! We raden iedereen deze Room aan, het is meer dan de moeite waard!
Sven Lens
Sven Lens
1. April, 2023.
Echt een ervaring en voor mij/ons was het echt een next level escaperoom. Supergaaf en echt een aanrader.
Carina Jansen
Carina Jansen
30. Maart, 2023.
Wat top,zeker een aanrader. Goed in elkaar gezet. Hebben genoten en onwijs gelachen
Derk
Derk
27. Maart, 2023.
Mooie en leuke escape room, goed binnen het thema gebleven waarbij wij in ieder geval op een mooi tempo zonder hints er doorheen konden. Er zat een soort rollenspel bij dat je niet gezien mocht worden, dit voegde wat extra spanning toe
Ronald Flint
Ronald Flint
25. Maart, 2023.
Leuk, met name omdat je buiten begint. Ik vond het wel raar omdat er passanten naar je keken, wat zijn die nou aan het doen??. Maar goed, geen wachtruimte gewoon beginnen. Originele puzzels met meerder ruimtes. 90 minuten vind ik ook wel een plus. Het is van 2 tot 6 personen, wij waren met 4 dat vond ik perfect. We hebben het gered en kregen na afloop nog wat uitleg van de gepassioneerde medewerker (denk eigenaar). Wij tevreden naar huis, voor jullie een aanrader.
Joyce Funcke
Joyce Funcke
20. Maart, 2023.
Mooie escaperoom! Uitdagend en niet standaard. Ze leveren net dat beetje extra op een standaard kamer en verzorgd tot in de puntjes van begin tot eind! Zeker een aanrader dus!
Hettie Toeter
Hettie Toeter
12. Maart, 2023.
Ontzettend leuke en spannende escape room!

Durf jij deze escape room aan?

In deze escape Room in Apeldoorn beleef je een adrenalineverhogende missie die je niet snel vergeet. Jouw doel? Ontrafel raadsels en puzzels, ontwijk de bewakers en kraak de kluis om de zwaar beveiligde MX10 te bemachtigen. 

De missie start buiten waar jouw team de eerste instructies krijgt. Met 90 zenuwslopende minuten op de klok is het cruciaal om op te schieten en scherp te blijven. Durven jij en je team deze spectaculaire, mysterieuze en weergaloze escape room in Apeldoorn aan? Bereid je voor op een ervaring vol spanning en sensatie.

Veelgestelde vragen

Een escape room is een interactief spel waarbij een groep mensen binnen een bepaalde tijd (90 minuten) moet proberen te ontsnappen. Hiervoor is het nodig om diverse puzzels en raadsels op te lossen. In deze escape room is het doel om de kluis te kraken en het sample met MX10 veilig te stellen.

Bij de meeste escape rooms zit je opgesloten in een kamer. Bij De Morfinekluis is dit niet het geval. Hier moet je namelijk zowel ontsnappen als inbreken.

Clues zijn aanwijzingen of hints die spelers helpen bij het oplossen van puzzels. Met deze kleine stukjes informatie begrijpen spelers beter wat ze moeten doen om de doelen van de escape room te voltooien. Bij een escape room kunnen aanwijzingen cruciaal zijn. Deze zijn namelijk nodig om de oplossing te vinden en te ontsnappen uit de kamer binnen de gestelde tijd.

Clues kunnen verschillende vormen aannemen, zoals geschreven aanwijzingen, verborgen voorwerpen, symbolen, codes, geluiden of lichten. Ze kunnen ook in verschillende delen van de kamer of het spel verborgen zijn. Om de aanwijzingen te vinden, is het nodig dat spelers goed samenwerken en communiceren. Alleen zo lukt het hen om uiteindelijk De Morfinekluis te kraken.